NettsBoktips.blogg.se

Här så skriver jag bokrecensioner på böcker jag läst och så skriver jag också om de olika författarna jag har vart och lyssnat på, på olika ställen.

Lättläst för barn: Sanja - Mål-lös

Publicerad 2024-04-30 17:52:44 i Barn, Barn/Ungdom Sport, Lättläst barn och unga,

Författare: Anders Blentare
\nIllustratör: Katarina Vintrafors
\nÅR: 2021
\nÅlder: 9 - 12 år
\nSerie: Sanja
\nDel: 3
\nISBN: 9789180082594
\nFörlag: Hegas Förlag - Lättläst
\nHANDLING:
\nSanja tänker vinna skytteligan. Men det är inte så lätt när man är mittfältare och Emma Brentell fortsätter briljera som anfallare. Att Sanjas skor håller på att falla i bitar underlättar inte heller. Hon vet att det inte är lönt att be mamma om nya. De har dåligt med pengar. Men i sportaffären finns ett par perfekta svart-rosa adidas. Sanja är säker på att hon skulle bli säsongens skyttedrottning med dem på fötterna. Gränsen mellan rätt och fel blir fasligt tunn när Sanja siktar in sig på mål. Hon må ha slutit fred med anfallaren Emma den här säsongen, men drömmen om att bli ihågkommen som den bästa målskytten lever kvar. Mål-lös handlar om vikten att ha ett mål, men också om att inte låta den egna kampen förblinda en för andras känslor och tankar. Om vilka konsekvenser det får att välja jaget framför laget när det hettar till på fotbollsplanen.
\nVAD JAG TYCKER OM BOKEN:
\nJag gillar även denna bok mycket. Jag tycker att den är bra skriven och jag gillar miljön och karaktärerna i boken. Jag gillar storyn mycket. Jag tycker att illustrationerna i boken.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela