NettsBoktips.blogg.se

Här så skriver jag bokrecensioner på böcker jag läst och så skriver jag också om de olika författarna jag har vart och lyssnat på, på olika ställen.

Thriller: Bortom Dimön

Publicerad 2022-01-29 15:18:07 i Thriller,

Författare: Mariette Lindstein
År: 2021
Genre: Thriller
ISBN: 9789150965537
Förlag: HarperCollins Nordic
HANDLING:
Julia har lämnat Dimön bakom sig, men så får hon ett desperat telefonsamtal: Franz Oswald, den före detta sektledaren, har låst in sig i källaren till herrgården på ön och vägrar att komma ut. När Julia motvilligt återvänder för att övertala honom att avbryta sin självvalda isolering förvandlas det som skulle ha varit en snabbvisit till något helt annat. En anonym källa kontaktar redaktionen på hennes tidning om ett femtio år gammalt olöst mysterium på Dimön. Tre tonårsflickor försvann spårlöst en natt i juli. Till att börja med skakade händelsen det lilla samhället, men numera är det något man ogärna pratar högt om. De vidskepliga byborna verkar tro att öns vålnad, Grevinnan, lockade flickorna till klipporna, där de hoppade mot sin död. Julia börjar få makabra ledtrådar från någon som driver på utredningen i det fördolda. Samtidigt ruckas Franz i grundvalarna när sanningen bit för bit avslöjas och spåren leder till herrgården och hans sadistiska pappa. Vad hände egentligen den där natten för femtio år sedan? Och vem är det som lurar i skuggorna och bevakar Julias minsta steg?
VAD JAG TYCKER OM BOKEN:
En helt underbar fortsättning på serien om Dimön. Jag tycker att boken är mycket bra och spännande. Mariette skriver på ett bra och lättläst sätt tycker jag. Jag ville inte att boken skulle ta slut. Så spännande och intressant. Nu känner jag en stor tomhet bara. Ser fram emot fler böcker av Marienette. 😊

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela