NettsBoktips.blogg.se

Här så skriver jag bokrecensioner på böcker jag läst och så skriver jag också om de olika författarna jag har vart och lyssnat på, på olika ställen.

Lättläst: Under Fullmånen

Publicerad 2023-04-29 18:14:03 i Lättläst, Romaner,

Författare: Lisa Förare
Illustratör: Lina Blixt
År: 2021
Genre: Lättläst, roman, science fiction, fantasi 
ISBN: 9789189149038
Förlag: LL förlaget
HANDLING:
Fullmånen lyser stark över kaféet vid Långsjön. Därinne städar Ali som vanligt. Men den här natten ska inte bli som andra. En kvinna knackar på dörren. Hon presenterar sig som Mona - månbagerskan - och ber om att få komma in och baka. Ali får en känsla av att ha träffat henne förut, och av att han vet vad en månbagerska är, trots att han aldrig tidigare hört ordet. Under natten kommer flera besökare till kaféet, en efter en. Alla får de varsin kaka av Mona. När Ali frågar vad kakorna innehåller säger hon att det inte spelar någon roll att de viktiga ingredienserna finns i den som äter. Inte förrän dagen gryr och Ali äter sin egen kaka förstår han vad det betyder. Men då är det för sent att tacka Mona.
VAD JAG TYCKER OM BOKEN:
Jag tycker att boken var bra och intressant. Jag tycker om berättelsen och det är fina illustrationer. Jag gillar karaktärerna och miljön i boken. Jag tycker att hon har lyckats. Jag ville bara fortsätta läsa och helt plötsligt var den bara slut.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela