NettsBoktips.blogg.se

Här så skriver jag bokrecensioner på böcker jag läst och så skriver jag också om de olika författarna jag har vart och lyssnat på, på olika ställen.

Lättläst roman: Sköna Maj

Publicerad 2021-02-28 09:59:19 i Feelgood, Lättläst, Romaner,

Författare: Eli Åhman Owetz
ÅR: 2020
Genre: Lättläst Feelgood
Lättläst nivå: 2 lättare
Förlag: LL förlaget
HANDLING:
Maj missar bussen efter sitt frisörbesök och bestämmer sig för att istället promenera hem med sin rullator. Det ska hon väl klara! När hon går förbi konditoriet blir hon så väldigt sugen på en bakelse. Ska hon unna sig det? Jo, det ska hon. Och tur är väl det, för inne på konditoriet sitter någon som Maj inte träffat på 70 år. Hennes ungdomskärlek, Lennart.  Dagen blir ett pärlband av överraskningar, förvecklingar och minnen och det ska bli sen kväll innan Maj till slut kommer hem. Mätt på äventyr, god mat och fylld av ett pirr hon inte känt på länge.

LITE ÖVRIGT OM BOKEN:
När Eli skrev Sköna Maj tänkte hon mycket på sin egen mamma, som var drabbad av demenssjukdom. Vad hade hon kunnat identifiera sig med och vad skulle hon tycka var roligt? För att underlätta vid högläsning upprepas handlingen kort och naturligt i början av varje kapitel och i slutet påminns vi om att nu, nu måste Maj verkligen bege sig hemåt.

VAD JAG TYCKER OM BOKEN:
En mycket bra skriven bok. Det är en riktig mysig och härlig berättelse. Den är upplagd på ett bra sätt med bra stycken. Den är för äldre personer, inriktning med de som börjat få demens men den passar även andra som ha något lättare att läsa.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela