NettsBoktips.blogg.se

Här så skriver jag bokrecensioner på böcker jag läst och så skriver jag också om de olika författarna jag har vart och lyssnat på, på olika ställen.

Deckare: Flickan med snö i håret

Publicerad 2016-06-20 10:47:52 i Deckare,

Författare: Ninni Schulman
år: 2010
ISBN: 978-91-37-13548-9
Hennes debutroman.
 
HANDLING:
En isande kall nyårsafton försvinner 16 åriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Poliserna Petra Wilander och Christer Bengtsson får fallet på sitt bord och det visar sig snart att den skötsamma Hedda har levt ett dubbelliv,
 
En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.
 
Journalisten Magdalena Hansson har efter ett uppslitande skilsmässa lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexårige adoptivson Nils. Hon hoppas att lugnet och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas  öde och börjar undersöka fallet närmare. Hon inser att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja.
 
VAD JAG TYCKER OM BOKEN?
Jag tycker att den var riktigt bra från början till slut. Den var spännande. Den var bra skriven och lätt att läsa. Jag hade verkligen svårt att lägga den ifrån mig. Det är en bok som jag gärna rekommenderar att man ska läsa.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela