NettsBoktips.blogg.se

Här så skriver jag bokrecensioner på böcker jag läst och så skriver jag också om de olika författarna jag har vart och lyssnat på, på olika ställen.

Barn: Bröderna Lejonhjärta

Publicerad 2020-04-26 13:27:42 i Astrid Lindgren, Barn,

Författare: Astrid Lindgren
År: 1973
Ålder: 9 - 12 år
ISBN: 9789129697858
HANDLING:
Skorpans bror Jonathan har berättat om landet Nangijala, dit man kommer när man dör. För Skorpan är sjuk och ska dö. "I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll", säger Jonathan. "För det är i Nangijala som alla sagor händer." Några dagar senare brinner det i huset där de bor och Jonathan dör själv.
Men tänka sig, precis som Johathan lovat så ses de i Nangijala. Fast allt är inte underbart i sagornas och lägereldarnas land. På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen där den onda Tengil tagit makten och gjort folket till slavar. Uppe i en håla i bergen håller han urtidsdraken Katla ..
VAD JAG TYKER OM BOKEN:
Detta är en av mina favoritböcker, där jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har läst den. Jag tycker att den är otroligt bra. Astrid Lindgren var en helt underbar författare tycker jag, hon hade en otrolig fantasi. Denna bok finner man glädje, spänning och ledsamhet i. 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela